Adidas: Het merk dat iedere Adidas sneaker freak in de kast moet hebben!

Adidas, wie kent het niet? Het is een merk wat opgericht is in 1924 door de Duitser Adolf Dassler onder de naam Gebrüder Dassler Schuhfabrik. In 1949 werd het bedrijf omgedoopt tot het huidige Adidas. Een samenvoegsel van Adi bijnaam van Adolf en Das van Dassler. Wat begon als een bedrijf dat atletiekschoenen met spikes maakte. Is nu uitgegroeid tot een van de grootste sneakermerken in de wereld. Adidas is de grootste in Europa en staat op nummer twee, achter Nike, in de wereld. Een grappig feitje over het logo van Adidas is dat in 1952 het iconische logo met de drie strepen. Overgekocht werd van een Fins sportmerk voor twee flessen Whiskey en 1600 euro.

Originele logo nog gebruikt voor Adidas Originals

Het originele logo van Adidas, het klaverblad met drie bladen. Wordt nog steeds gebruikt voor de casual kleding-, schoenen- en accessoires-lijn. Op de rest van de Adidas producten wordt het vernieuwde logo van de drie strepen gebruikt. De Adidas Superstar schoen is hier een voorbeeld van en ook de Adidas Superstar Dames. De klassieke sneaker van het Duitse merk heeft de drie strepen op beide zijden en is in verschillende kleuren te krijgen. Dit is een van de populairste schoenen van het merk. En elke sneaker fanaat heeft er minimaal één paar van in zijn of haar leven gehad.

Adidas verovert met Messi de voetbalwereld

Adidas is al sinds het begin druk geweest met de voetbalwereld. Lionel Messi speelt bijvoorbeeld met Adidas voetbalschoenen. De voetballer heeft samen met Adidas zijn eigen schoen ontworpen. De Adidas Nemeziz is zijn schoen en fans van Messi kopen massaal zijn voetbalschoenen. Ook Kasper Dolberg van Ajax heeft een sponsorcontract met Adidas evenals Daley Blind en dragen de schoenen. Daarnaast is Adidas ook uitrusting sponsor van grote clubs als Ajax, Feyenoord, Bayern München, Arsenal, Manchester United en Real Madrid. Ons nationale Hockeyteam wordt ook gesponsord door Adidas. Bovendien hebben de Nederlanders Taeke Taekema (Hockey) Thiemo de Bakker (Tennis) en Thomas Schoorel (Tennis) ook alle drie een contract met de sportgigant.

Adidas Stan Smith: De eerste leren tennisschoen ooit!

Naast voetbal is Adidas zich op nog meer sporten gaan specialiseren. Voor tennis heeft het merk de Adidas Stan Smith schoen ontwikkeld. Deze schoen was de eerste leren tennisschoen ooit gemaakt en heette eigenlijk de Haillet. Later werd de schoen gelinkt aan tennisspeler Stan Smith en werd de naam van de tennisser aan de schoen gegeven. Op de meeste Stan Smith schoenen staat ook een afbeelding van de speler gedrukt en daarbij zijn handtekening. De sponsordeal met Smith heeft, volgens zijn agent, omgerekend maar liefst meer dan 550 miljoen euro in het laatje gebracht. Geen verkeerde keuze dus om met elkaar in zee te gaan!

Adidas Stan Smith

De Stan Smith: Een sneaker die nooit uit de mode raakt!

Hoewel de schoen al in de jaren 60 ontstaan is, heeft de sneaker in al die jaren niet veel veranderingen doorgemaakt. Alleen de kleuren werden hier en daar aangepast en de naam van de schoen werd Adidas Stan Smith. Maar voor de rest doorstond de schoen de test der tijd. Deze tennisschoen behoort nog steeds tot de beste 10 sneakers in de wereld. De Stan Smith schoen is in meerdere kleuren beschikbaar en daarnaast zijn er ook limited editions zoals de Stan Smith Kermit de Kikker, Stan Smith Star Wars en Stan Smith Swarovski versie. 

Adidas nestelt zich in Basketbal en Cricket wereld!

Ook de NBA, de National Basketball Association, ging een contract met Adidas aan. Het bedrijf bezorgt alle NBA teams schoenen, kleding en accessoires. Naast basketbal bouwde de Duitse firma ook uit naar de cricket sport. Adidas bracht revolutionaire veranderingen aan het schoeisel voor cricket dat voorheen met zware schoenen gespeeld werd. Adidas maakte de schoenen lichter en flexibeler met het risico dat de tenen minder bescherming hadden. Hierdoor raakten spelers sneller geblesseerd aan de voet. Toch bleef Adidas belangrijk in de cricket wereld en sloot sponsorcontracten met verschillende spelers af.

Adidas Slippers: De sportschoenen voor in de kleedkamer!

Naast al deze sportschoenen bracht Adidas ook slippers op de markt. Het allereerste paar werd de Adilette genoemd. Een aantal sporters ging met Adidas in gesprek in 1963 en vroeg om een sportschoen voor in de kleedkamer. Vanuit dat gesprek ontstonden de Adidas Slippers. De slippers hebben de iconisch blauwe of witte kleur met de witte of blauwe strepen en het Adidas logo erop gedrukt. De opvolgers van de Adilette waren de Santiossage en de Adissage, een uni-sex instapper slipper waarvan de laatste met klittenband gemaakt is. 

Adidas Slippers

Adidas zorgt ook goed voor haar dames!

Voor de heren wordt goed gezorgd door Adidas en ook de dames worden zeker niet vergeten door het topmerk. Er zijn maar liefst 16 verschillende Adidas Sneakers dames collecties ontwikkeld. De Superstar dames schoenen zijn heel populair, maar ook de nieuwe Falcons vliegen over de toonbank als warme broodjes evenals de voetbalschoenen voor dames: de Predator. Ook op het gebied van kleding heeft Adidas dames zeer veel te bieden. Of het nu voor de atletiek, tennis, voetbal of basketbal is, Adidas heeft het voor je!

Sponsorcontracten voor vrouwen

Net als de mannen worden ook een aantal vrouwen gesponsord door Adidas. Dit aantal is veel kleiner dan de mannen, maar er worden steeds meer vrouwen toegevoegd aan het sponsorteam. Een van de grootste namen is Naomi Osaka, een Japanse tennisspeelster. Osaka behoort tot de top tien van de wereld en kreeg een sponsorcontract bij Adidas ter waarde van omgerekend ruim 7.8 miljoen euro. Van de Nederlandse vrouwelijke sporters heeft alleen Naomi van As (Hockey) een sponsorovereenkomst met Adidas.

Adidas ondersteunt equal pay for equal play

Voor het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen maakte Adidas bekend dat alle Adidas sporters die deelnamen aan het kampioenschap dezelfde bonus zouden krijgen als de mannen. Er zijn genoeg bedrijven die dit gevoelige onderwerp links laten liggen en zich er niet aan willen branden, maar “equal pay for equal play” is hoe Adidas erover denkt. Dit is een grote stap in het rechttrekken van de scheve verdeling en Adidas hoopt daarmee een inspiratie te zijn en de volgende generatie sportvrouwen de gelegenheid te geven verder te komen. 

Adidas is tijdloos, dus koop in de Adidas Outlet!

Adidas producten, waaronder de sneakers, zijn in veel winkels overal ter wereld te koop. In de speciale Adidas Outlet winkels kun je Adidas producten kopen voor een mooie prijs. Je denkt misschien dat je dan met de mode van het vorige seizoen loopt, maar de schoenen en kleding van Adidas zijn tijdloos. De Stan Smith sneaker bestaat al sinds de jaren 60, gaat al bijna 60 jaar mee en zal nog wel weer 60 jaar meegaan. Zo’n Adidas sneaker is als een little black dress voor vrouwen en een effen wit t-shirt voor mannen; iets wat een ieder in de kast moet hebben liggen.

Prijs-kwaliteit van Adidas is ongekend goed

Bij het merk Adidas betaal je net als bij ieder ander groot merk ook grotendeels voor de naam en toch is de prijs-kwaliteit verhouding bij Adidas ontzettend goed. De schoenen zijn gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen, zijn comfortabel en slijten niet snel. Het is zo een goed merk, ieder mens behoort gewoon een paar Adidas sneakers in zijn of haar schoenenrek te hebben staan. Ook omdat het merk zo divers is, is er voor elk mens wel de juiste Adidas schoen voor de juiste prijs te vinden.

Adidas neemt niet alleen, maar geeft ook terug aan de gemeenschap

Die sneakers, kleding en al die sponsorcontracten is allemaal leuk en aardig zul je misschien denken, maar Adidas is een bedrijf wat ook terug geeft en niet alleen maar zoveel mogelijk geld probeert te verdienen. Zowel op lokaal, regionaal, nationaal als internationaal probeert het bedrijf samen te werken met organisaties ten behoeve van de maatschappij. De Adidas-Group ondersteunt organisaties die slachtoffers van natuurrampen bijvoorbeeld met financiële- en materiële middelen. Daarnaast zorgen ze dat de fabrieken en winkels in landen over de hele wereld ook gerund wordt door lokale werknemers, aangezien die het beste begrijpen hoe hun maatschappij werkt en wat zij nodig zijn.

Adidas ondersteunt Save The Children

Adidas ondersteunt als voorbeeld ook Save The Children, een project waarbij achterstandskinderen die per direct hulp nodig hebben vooruit geholpen worden en hun levens verbeterd worden. Toen in Berlijn kind-vluchtelingen een veilige plek nodig hadden tussen de vluchtelingen uit alle landen, van alle leeftijden en geslachten, zorgde Save The Children met hulp van onder andere Adidas voor 90% van de kinderen die o zo nodige veilige plek. Voor Adidas is het belangrijk dat alle kinderen een goed leven hebben en kunnen leiden. Door dit soort projecten te steunen, draagt de organisatie haar steentje bij aan het verbeteren van de wereld, kind voor kind.

Adidas helpt ook bij GAIN en Sport Aid projecten

Daarnaast werkt Adidas ook mee aan het GAIN project, waarmee het logistieke netwerk om hulp op de getroffen plekken te krijgen verbreed en versterkt wordt. Daarbij hoort ook Sport Aid. Wat inhoudt dat in achterstandsgebieden over de hele wereld (simpele) sportaccommodaties gerealiseerd worden, de mensen die er werken getraind worden om les te geven en ook de juiste uitrusting voor de sporten geleverd wordt mede door Adidas. In de huidige wereld waarin wij leven is het fijn als een bedrijf wat terug doet, en ook verschil maakt. Zoals de slogan van Adidas al zegt: Impossible is nothing.

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart